Zdravstvo

Vesti :: Direktor KC Niš: Nema privilegovanih pacijenata!

privilegovani pacijentiU Kliničkom centru u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i epiduralna anestezija se kao procedura pri porođaju primenjuje po svim normativnim aktima, i po pravu i po pravilima struke, izjavio je danas Tanjugu direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović.

Reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića da je epidural privilegija dece lekara, Radovanović je rekao da je šokiran takvom izjavom direktora GAK-a na programu Niške televizije.
Direktor KC u Nišu ukazao je na to da u čitavoj Srbiji postoji problem nedostatka anesteziologa, koji su obučeni da primenjuju ovu vrstu anestezije prilikom porođaja, i naveo da postoje stanja u kojima epidural nije bezbedan i tu je ključna uloga anesteziologa.

- Mi smo pre godinu dana, nakon što smo otkrili brojne zloupotrebe koje smo sankcionisali, zabranili dolazak anesteziologa na porođaj van njegove smene. Problem se pojavljuje kada pacijentkinja zahteva epidural, a mi nemamo obučenog anesteziloga u smeni - rekao je Radovanović i ponovio da taj problem nije "ekskluzivitet Niša".

Radovanović je rekao da on i menadžment Kliničkog centra vode odlučnu borbu za iskorenjivanje korupcije i nepotizma u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da od toga neće odustati i da će ispitati sve navode izjave dr Bojana Lukića.

- Ako se ispostavi da na klinici za ginekolgiju i akušerstvo postoji klasifikacija pacijenata prema srodničkim vezama sa lekarima, svi koji u tome učestvuju biće sankcionisani - rekao je direktor KC u Nišu.

Izvor Blic 12. 08. 2015.

Arhiva vesti...

Detalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi