Zdravstvo
APOTEKA » lekovi (OTC), dijetetski suplementi, medicinska sredstva, prirodni preparati i dodaci ishrani » KOŽNA OBOLJENJA ekcem, psorijaza, kondilomi, herpes... » Apiderm mast

KOŽNA OBOLJENJA ekcem, psorijaza, kondilomi, herpes...

Biljni preparati za kožna oboljelja: vitiliga, ekcema, psorijaze, dekubitusa, herpesa, bradavica, kondiloma, fibroma, kurijeg oka, čireva na koži, žuljeva na tabanima...


Apiderm mast
klikni za veći sliku

Apiderm mast

Apiderm mast, za lečenje ekcema, psorijaze i raznih infekcija kože

cena: 3.025,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 50 ml
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1-2 dana
Dostavu plaća: kupac

Apiderm Tentorium ruska mast je višefunkcionalna i jedna je od najefikasnijih proizvoda sa mumiom i pčelinjim otrovom za saniranje nastalih promena na oštećenoj koži. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

Apiderm mast sastav:


  • biljna ulja
  • pčelinji vosak
  • destilisana voda
  • ektrakt ruse
  • ekstrakt altajskog mumia
  • SO2
  • ekstrakt lipe
  • ekstrakt gaveza
  • ekstrakt propolisa
  • pčelinji otrov (apitoksin)

Mumio

Mumio je prirodna „smola", čvrste konzistencije nastala polimerizacijom meda i propolisa divljih pčela pre više od 1500 godina. Nalazimo ga u procepima stena i pećinama planinskih venaca koji se prostiru od Rusije do Tibeta na preko 2500 metara nadmorske visine. Crne je ili tamno smeđe boje, sa karakterističnim mirisom i ukusom. Sam ukus mumia je gorak, ali ne previše. Takođe, mumio nastaje od ostataka biljaka, minerala i životinja na prostorima visokih i suvih planina gde zbog nedostatka kiseonika i jakog UV zračenja nema fermentacije, već se vrši polimerizacija i fosilizacija prirodnih sastojaka organskog porekla.

Mumio sadrži više od 60 vrsta hemijskih elemenata i grupu biološki aktivnih supstanci, kao što su aminokiseline, masne kiseline, prirodni steroidi, vitamini, eterična ulja, neutralne i kisele smole, vosak, saponine, alkaloide. Mumio ispoljava lekovito dejstvo, snažno ubrzava oporavak i regeneraciju epitela ćelija kože, obogaćujući je esencijalnim materijama prirodnog porekla. Mumio povećava elastičnost kože, čime se smanjuje intenzivnost i dubina bora i ragada. Pozitivno deluje na periferne nerve i nervne završetke, poboljšava prenos nervnih impulsa i podstiče brži oporavak oštećene kože. Ubrzava metabolizam i pospešuje brzinu regeneracije oštećenog tkiva do 30 %.

Pčelinji otrov - Apitoksin

U cilju postizanja što boljih efekata upotrebom pčelinjeg otrova, poštujući kodeks o dobrobiti životinja,u praksi se primenjuje prikupljanje apitoksina primenom blage elektrostimulacije tokom koje pčela ispušta određenu količinu otrova na staklenu površinu, gde se nakon sušenja prikuplja izlučeni sadržaj. U laboratoriji, kombinuje se sa SO2 ekstraktima lekovitog bilja, (ruse, gaveza, lipe), altajskim mumiom, propolisom, i pčelinjem voskom, sa ciljem proizvodnje visokokvalitetne masti efikasnog i blagotvornog dejstva na kožu.

Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih i biohemijskih procesa). Čak i minimalne količine izazivaju veoma pozitivan efekat na stanje kože. Istraživanjem svojstava pčelinjeg otrova utvrđeno je postojanje efektnog analgetičkog delovanja (apitoksin značajno umanjuje bol - poseduje 50 puta snažnije dejstvo od novokaina), te ga čini nezamenljivim prirodnim sredstvom u tretmanu različitih bolnih sindroma. Kliničkim studijama je dokazano da apitoksin vraća stanje kože u opseg fiziološke norme.

Rusa ili rosopas, Chelidonium majus

Neobično lekovita biljka koja bez obzira na klimatske usluve u toku leta, obiluje žutim mlečnim sokom koji sadrže smole, malo etarskog ulja i organskih kiselina, najviše jabučne i limunove. Rusa sadrži i desetak raznih alkaloida, kao što su helidonin, homohelidonin, heleritrin i sangvinarin. Sangvinarinove soli su crveno obojene, a narandžasta boja soka potiče od berberina. Rusa ispoljava bakteriostatički i fungicidan efekat, protiv patogene gljivice izazivača trihomonijaze Trichomonas vaginalis. Spolja se koristi protiv bradavica, žuljeva, ekcema, psorijaze, celulita, urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa.

Gavez

Koren ove biljke raste pored kamenjara, kanala, na vlažnim i močvarnim mestima, a sadrži neverovatne sastojke. U lekovite svrhe koriste se listovi gaveza i koren, koji je najbolje sakupljati tokom proleća ili kasne jeseni. Gavez se najviše primenjuje i koristi za tretiralje obolelih zglobova - kod artroze, reumatskih bolova, povrede mišića, rana, uboda insekata, opekotina, bolnih hemoroida, proširenih vena, takođe i u kozmetičke svrhe, protiv bora i za zatezanje kože. Pored svega gavez sadrži: aminokiseline, minerale (kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, sumpor, bakar, cink, selen i germanijum), vitamin A, C, kompleks vitamina B treba istaći vitamin kolin i B-12. Kolin je redak sastojak kompleksa B vitamina. Alantoin je najvažniji sastojak korena gaveza. To je supstanca koja stimuliše proces razmene materija u potkožnom tkivu i potstiče ćelijski rast (proliferaciju). Rezultat toga je epitelizacija i protektivni učinak na koži. Alantoin ima veoma snažno protivupalno dejstvo i jača imunološki sistem. Alantoin veoma efikasno deluje protiv bola i takođe smanjuje natečenost. Više od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Apiderm mast primena:

  1. Ekcema nepoznate etiologije. Promena na koži izazvanih psorijazom, suzbijajući crvenilo i svrab na obolelom mestu. Takođe sprečava i sanira „pucanje" kože i stvaranje dubokih rana i ragada.
  2. Dermatitisa izazvanih stafilokokama i streptokokama.
  3. Ljuskavog osipa kože.
  4. Urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa.
  5. Čireva i infekcija kože nepoznatog uzroka.
  6. Akni i saniranju ožiljnog tkiva nastalog kao posledica akni.
  7. Ožiljnog tkiva nastalog kao posledica naglog istezanja kože nakon dijeta i trudnoće (strije), kao i prevetiva nastanka strije.
  8. Mastopatija.
  9. Sanacije ožiljaka nastalih nakon zaceljenja opekotina.
  10. Suve i ispucale kože na zglobnim pregibima (laktova i peta).
  11. Pojave seboreje i peruti.
  12. Bakterijske i gljivične infekcije kože kao i sluzokože.

Apiderm mast način primene i doziranje:


U zavisnosti od vrste problema Apiderm Tentorium mast nanositi u tankom sloju 2 do 5 puta u toku dana na suvu i čistu kožu.


Kontraindikacije
Individualna preosetljivost na sastojke masti.

Preporuka

Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. U koliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

 

Kreme i Melemi